Най-добрата техника за пържене на картофки (видео)
от Камелия Маринова | 19 март 2014
Лесен трик, но с голям ефект

Знаем, че не е добре да се яде пържено. Но пък от време на време няма как да не си позволим. Иначе апетитът за нещо пържено съвсем ще се изостри и ще си го позволим, точно когато не трябва.

 

Да не говорим, че и децата го обожават. А пък мъжете даже няма смисъл и да ги споменаваме, те затова живеят – телевизия и пържени картофки, в компанията на семейството, разбира се. (Е, шегуваме се, разбира се.)

 

Затова, още днес ще се възнаградим (все за нещо) с една порция вкусни пържени картофки. Но не приготвени по традиционния начин, а по друг, съвсем нов.

 

Разликата не е никак голяма, но ефектът се оказва доста сполучлив. Не се добавя абсолютно нищо ново към рецептата. Единствено процесът се обновява чрез още едно пържене. Да! Ще пържим картофите си два пъти. Но не за да станат два пъти по-вредни, а за да се получат два пъти по-вкусни.

 

Първото нещо, което трябва да направим, е да си обелим и нарежем картофите. Добре е, ако са нарязани на горе-долу равни лентички. По този начин ще се изпържат равномерно.

 

След като ги нарежем, трябва да ги измием добре, за не слепват по време на пържене.

 

След това е нужно хубаво да ги подсушим, защото, както всички знаем, водата и олиото не са добри приятели.

 

Следващата стъпка е да сложим олиото в дълбок съд и да го загреем до 135 градуса. След това трябва да изсипем картофките вътре и да ги запържим за няколко минути.

 

Преди да придобият някакъв цвят, трябва да ги извадим върху хартия.

 

И тук идва частта, в която се крие разковничето. Преди да върнем картофките в съда и да продължим да ги пържим, трябва да увеличим градусите до 180.

 

След това, запържваме картофките до златисто. След като ги извадим, веднага трябва да ги посолим.

 

Вижте нагледно как да си приготвите най-вкусните пържени картофки чрез най-ефикасната техника.

 

Рецепти