Как да изпечем 8 блата за торта наведнъж
от Милена Димитрова | 31 януари 2014
Полезен инструмент за всеки запален сладкар

Приготвянето на торта е цяло майсторство, което изисква артистичен усет и сладкарски умения. Вие, нашите читатели, многократно сте се доказвали като страхотни владетели на изкуството, наречено "торта".

 

Съветваме по-скорошните ни последователи да обърнат внимание на конкурса "Сладки изкушения", който събра невероятни рецепти за торти и всякакви други сладкиши.

 

Майсторство, майсторство... Колкото и голям майстор да е един човек, то тортата си отнема време. Особено ако планирате да "издигнете" грандиозен сладкиш на няколко блата.

 

Вариантите тук са два – или изпичате всеки блат поотделно и се надявате всички да излязат идентични, или печете един по-дебел, който впоследствие режете на няколко по-тънки.

 

Макар втората опция да е по-честият избор, разрязването на блата невинаги се получава равномерно и истински може да изнерви и най-спокойният сладкар. За всеки кухненски "недъг" обаче си има лек.

 

Във века на дизайна и предприемачеството няма да откриете проблем от подобно измерение, който да не е намерил своето решение.

 

Наистина, съвсем наскоро ви казахме, че купуването на най-разнообразни кухненски принадлежности е излишно.

 

Това правилно не се отнася за сладкарския инструмент, който ще ви покажем.

 

 

Става въпрос за майсторския нож, предназначен да реже именно блата за тортата, и своеобразния разграфен пръстен, в който се пече.

 

 

Не можем да кажем колко е функционален, обаче изглежда като прищявка, която всеки любител на тортата трябва да притежава.

 

Цената й е 54$ и може да бъде поръчана тук... Когато отново бъде в наличност. Фактът, че по настоящем количествата са изчерпани, е достатъчно показателен.

Рецепти