Как да готвим бързи, вкусни и хранителни блюда?
от Kulinar.bg | 10 юни 2014
За да сме сити и доволни в края на деня

Всички домакини, независимо от пола и възрастта, ще се съгласят, че има моменти, когато приготвянето на вкусно и полезно ястие за вечеря е мисия почти невъзможна. Факторите винаги са едни и същи – умора, липса на вдъхновение, липса на някои продукти...

 

Или пък дори липса на идеи за рецепти! За щастие, когато заредите кухнята си с най-важните неща, ще ви бъде изключително лесно да приготвяте вечеря за по-малко от 30 минути.

 

Когато приготвяте нещо набързо за вечеря, едва ли се замисляте колко подходящ е изборът ви от хранителна гледна точка. С други думи, съдържа ли ястието достатъчно протеини и витамини, за да бъде определено като здравословно. Малко вероятно е да отговаря на "здравните изисквания", особено ако не сте имали време да пазарувате.

 

Ето защо е важно винаги да имате консервирана риба, яйца (по възможност домашни), качествен колбас, кайма, замразени зеленчуци. Последните ще влизат в употреба всеки път, когато не сте имали време да отидете до пазара. А и нали знаете, че със замразените зеленчуци всъщност няма драма.

 

Да не забравим доматения сок, доматената паста, бульоните, ориза и картофите, които винаги са полезни в готвенето. Толкова много рецепти има с тяхно участие, а и импровизациите са добра идея, когато разполагате с повече продукти у дома.

 

Както писахме наскоро, приготвянето на тесто за хляб за няколко дни напред също е чудесна идея за справяне с глада в края на деня.

Рецепти