Зехтинът предпазва от рак на гърдата
от Kulinar.bg | 07 октомври 2015
Намалява риска с до 62%

62% по-нисък риск от рак на гърдата с помощта на зехтина, доказано с наскоро проведени проучвания.

 

Говорили сме за Средиземноморската диета и нейните ползи за здравето. Но към тях вече се добавят и тези много добри новини.

 

Зехтин екстра върджин има способността да ни предпази от страшната болест.

 

Мащабно проучване, проведено в Испания цели да установи влиянието на зехтина като превантивна мярка. И резултатите са много добри за онази част от участвалите в експеримента – цели 62% редуциран риск от развитие на рак на гърдата.

 

Хапването на ядки към средиземноморската диета също има подобно влияние, но не и в такива сериозни размери (не е достатъчно само добавянето на ядки към менюто).

 

Използвайте зехтин вместо масло за сотиране на зеленчуци. Намазнявайте със зехтин пилешко месо или риба преди печене. И, разбира се, овкусявайте салатите със зехтин. На закуска също можем да добавим зехтин – в зърнена закуска, към киселото мляко, в зеленчуков или плодов шейк, който пием на закуска.

 

Зехтинът, както не веднъж е ставало дума, е полезен и още много други аспекти на здравословното ни състояние.

 

sxc.hu

 

Зехтинът спасява от остеопороза, от която боледуват много голям брой дами (най-вече, въпреки, че се среща и при мъжете).

 

Алцхаймер – друга много коварна болест, също може да се повлияе много добре от консумацията на зехтин, но редовната такава. 

Рецепти