За какво мечтаят кулинарите
от Kulinar.bg | 28 ноември 2013
Хубави кухни, пътешествия, срещи...

Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му, казал е някой много мъдър човек.

 

Ако парафразираме тези думи на "нашия" език, те ще изглеждат така: колкото повече навлиза човек в дебрите на кулинарията, толкова повече мечтае да научава той!

 

Да става по-добър, да покорява все по-сложни рецепти, да посещава все повече вкусни кътчета на планетата...

 

Оказа се, че вие – нашите верни читатели-кулинари – сте много големи мечтатели. В анкетата, в която ви попитахме коя е най-голямата ви кулинарна мечта, са гласували 1095 членове на Kulinar.bg. Това я превръща в най-популярната анкета досега.

 

Да видим резултатите. Първото, което забелязахме веднага е, че няма отговор, който да е събрал над 50% гласове.

 

Най-много от вас – 34%, или около 372 души - мечтаят за модерна и удобна кухня, в която не просто да готвят, ами и да се събират с близки и приятели. Пожелаваме им я!

 

Вторият най-избиран отговор обединява всички останали и е избран от 30% от вас, или приблизително 328 души.

 

229 кулинари мечтаят да направят кулинарна обиколка на света и да опитат възможно най-много национални ястия.

 

10%, или около 109 души, определено имат чувство за хумор или пък вярват много силно в технологиите. Пожелаваме им (всъщност и на нас самите) скоро да бъде изобретена кухня, която сама да се поддържа в чисто състояние.

 

Средно по 10 човека, или отговорите с по 1% гласове, мечтаят да се срещнат с известен шеф-готвач или пък да напишат и издадат книга с рецепти. Напълно достижими мечти, бихме отбелязали!

 

А сега ви насърчаваме да надникнете в новата ни анкета. Предупреждаваме ви, че има голяма вероятност да огладнеете, така че сложете нещо в стомаха.

Рецепти