Домашни рецепти за лечение на проблемна кожа
от Kulinar.bg | 28 април 2014
С любов от природата

Пъпките по лицето, гърба и раменете са проблем, който тормози не само подрастващите, но и много възрастни.

 

Причините могат да са различни, но най-често това се случва след като мастните жлези на кожата се възпалят, вследствие заразяване с бактерия.

 

Има няколко домашни рецепти за лечение на този проблем. Опитайте, нищо няма да загубите.

 

Храните, които следват в списъка, са супер полезни за целия организъм, казвали сме го в най-различни контексти. Едва ли ще бъде голяма изненада, след като ги виждате в списъка с домашни рецепти за лечение на проблемна кожа и пъпки.


Лед

 

Използвайте леда, за да натриете мястото, където е започнала да се появява пъпка. Това ще помогне на циркулацията на кръв към мястото да се подобри, ще замрази порите и ги ще почисти от замърсяване.


Лимонов сок

 

Той е пълен с витамин С. Той помага за "изсъхването" на новопоявилата се пъпка. Можете директно да третирате възпаленото място с тампон с лимонов сок, като го нанесете преди лягане на кожата и го изплакнете сутринта.


Паста за зъби

 

Освен за хигиената на устната кухина, тя помага и при проблемна кожа. Сложете малко от нея на проблемното място преди лягане и оставете за през нощта.


Домати 

 

Високото съдържание на антиоксиданти действа като стягащо средство на кожата. Сложете за около 20 минути на лицето и след това изплакнете.


Чесън

 

Той има антивъзпалително и антиоксидантно действие. Което го прави прекрасен продукт за третиране на проблемна кожа. Нережете скилидка чесън на тънка парчета, сложете ги на проблемните места и оставете за 5 минути. Махнете и изплакенете с хладка вода. Процедурата се повтаря, за да запасите кожата чиста и здрава.

 

*Лечението на тежки форми на акне не може да се третира само с тези продукти, тъй като изисква специализирано лекарско лечение.

Рецепти