Да си консервираме пастет от печени чушки и сирене
от Kulinar.bg | 28 август 2015
Една много, ама много вкусна разядка

Макар че напоследък ви предлагаме изключително много идеи за консерви, с които да поддържате трапезата през зимата по-свежа, не си мислете, че сме се изчерпали. Защото това съвсем не е така.


Напротив, всеки път ни идва нещо наум. Разбира се, благодарение на вас – нашите читатели. Безбройните ви предложения ни възхищават и ни карат да търсим нови и нови сфери на кулинарията. Сфери, за които не сме и предполагли, че съществуват.


Днес ще ви дадем няколко предложения за нещо наистина интригуващо – пастет от печени червени чушки и сирене. Ние бяхме изключително пленени от тези рецепти поради няколко причини.


Първо, не можем да си представим по-гениално нещо – бурканче с разядка, която е готова за мазане на филия топъл хляб, без да се налага да слагаме нещо допълнително. Не е нужно да режем сирене, салам или домат. Защото си имаме всичко, от което се нуждаем. Единственото нещо, което ни трябва в допълнение, е лъжичка. Да не говорим, че става и с пръсти :)


Второ, когато става въпрос за разядки, ние, българите, сме първенци. Обожаваме да си приготвяме различни видове лютеница, консервирани зеленчуци и туршийки. Все неща, които просто да отворим и директно да сервираме. Не, че сме мързеливи. Напротив – това е много добър метод, с който си спестяваме много време и енергия. А традиционната ракийка вечерно време не може без тези вкусни ястия.


За да си приготвите пастет от печени чушки и сирене, ще са ви нужни няколко неща – печени чушки, които се пържат в олиои се пасират, натрошено сирене и няколко вида хубави подправки.


По принцип тази разядка се приготвя с червени чушки, но може да си я направ


А ето и най-добрите предложения за пастет от чушки и сирене, с които да впечатлите близките си тази зима.



Пастет от печени чушки и сирене

 

Пастет от печени чушки и извара

 

Пастет от чушки и сирене

 

Пастет с печени чушки и сирене II

Рецепти