Пастет от печени чушки и сирене
Пастет от печени чушки и сирене
Източник: Петя Цанкова
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Измитите чушки се изчистват от дръжките и семенната част (изтърбушват се ), изпичат се и се обелват. След което се смилат с машинка за месо на ситна решетка.

2

В тава се загрява олиото и се слага сместа да се позапържи, до поемане на олиото и лекото ѝ сгъстяване.

3

Маха се от огъня и се добавя натрошеното сирене, пасирания чесън, подправя се с черния пипер и кимиона и се разбърква добре. Ако е необходимо се посолява на вкус.

4

Накрая се прибавя и ситно нарязания магданоз.

5

Готовият пастет се разсипва в бурканчета и се заварява 10 минути за капачка.

Подобни рецепти
Любопитно