Глазура за торта с помощта на фолио с мехурчета
от Анна-Мария Мелуки | 24 август 2015
Революционен метод!

Имате рожден ден? Повишили са ви в работата? Или просто организирате парти за най-специалните ви хора?

 

Ако търсите нещо интересно, с което да изненадате гостите си, тук ще ви предложим идея как в няколко стъпки да оформите нестандартна и запомняща се глазура за торта.

 

Само ви трябва шоколад и... защитно фолио с мехурчета (асенопак, мехурчесто олио или просто защитно фолио за технически уреди).

 

1. Вземете цял опакован шоколад (натурален или млечен, по ваш избор) и го натрошете на малки парчета в дълбок стъклен съд.

 

2. След като сте натрошили шоколада, сложете съда в микровълнова фурна на средна степен и го оставете да се нагрява между 2 и 3 мин. Извадете шоколада и го разбъркайте, докато се разтопят блокчетата напълно и се получи гъста кафява смес. 

  

3. Вземете чисто фолио с мехурчета и го изрежете в зависимост от размерите на тортата. Поставете парчето фолио върхо равна плоскост, изсипете и разстелете равномерно върху него разтопения шоколад. Оставете го да изстине за 10 минути на стайна температура. 

 

32704

 

4. Покрийте с шоколада много внимателно цялата торта, така че да не остава празно място по страничната й част. Изчакайте 10 минути и махнете фолиото отново внимателно, докато глазурата се получи във формата на пчелна пита.

 

32702

 

32703

кадри:youtube.com 

 
 

 

Самата торта можете да украсите с плодове или ядки по избор.

 

Ето и видео на целия процес, за да ви стане напълно ясно:  

 

Рецепти