Важно за каймата!
от Kulinar.bg | 28 март 2016
Какво да правим, за да имаме чудесна кайма всеки път

Каймата е сравнително евтин продукт, който с минимално усилие може да се превърне в едно много вкусно ястие. Има няколко неща, които е добре да знаме за каймата, за да можем да си я ползваме без никакво притеснение.

 

Дори да е променила цвета си, все още можем да я използваме, ако сме я съхранявали правило и все пак сме спазили датата за максимален срок на годността на самия продукт.

 

Ако сами ще си мелите месото на кухненския процесор, тогава е добре да сложите месото, нарязано на кубчета, във фризера за 20-30 минути. Няма да са съвсем твърди, но ще са еластични. Това улеснява процеса.

 

Осолявайте месото преди да го загреете, не преди това. Особено важно е за телешко месо. Ако го направите твърде рано, това ще унищожи протеините на месото и ще го направи твърдо.   

 

Не омесвайте каймата с ръце много дълго, това ще направи каймата твърда и самия продукт (бургер, кюфте, руло) ще е неприятен за консумиране.

 

Не дръжте вече смляно месо повече от 2 дни в хладилника. Месото да, но самата кайма е добре да се готви веднага след като е направена.

 

И след толкова приказки за кайма, не можем да ви предложим и най-вкусните рецепти с кайма, които грижливо сме събрали за вас :)

 

 28097

 

 

Рецепти