Бира, затворена в препарирано животно
от Милена Димитрова | 06 ноември 2013
Или краят на нормалната бира

Не знаем как ви се струва идеята бутилката на бирата, от която отпивате, буквално да бъде набутана в устата на препарирано животно. Съвсем целенасочено!

 

Тази атрактивна... опаковка, както и бирата към нея, всъщност е факт и се нарича "The End of History”, в буквален превод "Краят на историята". Краят на нормалната бира, бихме добавили.


Производителите на странното пиво BrewDog, което освен това е с много високо съдържание на алкохол (55%) казват, че за името са се вдъхновили от работата на известния социолог и политилог Франсис Фукуяма.


Именно той определя историята като еволюция на политическата система, проследявайки развитието й до парадигмата на западните демократични общества.


(Странно, но факт. За втори път откриваме "бира" и "политика" в едно изречение. Нали не сте забравили бирата на Обама?).


За Фукуяма именно западният модел е краят на политическата еволюция, с други думи – краят на историята. От BrewDog обясняват, че това високоалкохолно пиво е последното, което произвеждат.


С други думи, последният етап от дългите им проучвания на различни световни пивоварски традиции, едва ли не – краят на бирата.


Тъй като от компанията определено обичат да експериментират, решават да не се ограничават в дизайна на бутилката. Спират се на работата на много талантлив препаратор на животни, който използва животни, блъснати на пътя.


Всяка бутилка е уникална и идва със специален сертификат, като количеството е ограничено.


Гениално или ужасно, преценете сами!

Рецепти