Ах, този пай! Супер добра идея за паста пай
от Kulinar.bg | 16 октомври 2015
Още един неустоим вариант на паста

В света на кулинарията има толкова много разновидности на рецепти за паста. Като се замислим само колко варианти има на любимата паста...

 

Днес обаче попаднахме на една рецепта за паста, която определено ни изненада – паста пай. Чудите се как пастата може да стане на пай? Ами лесно, само трябва малко повече търпение, след малко ще разберете защо е необходимо да имаме търпение.

 

За целта на тази рецепта за паста пай ни трябват:

 

1 пакет макарони от типа ригатони (тръбички)

100 пармезан

400 мл сос Маринара

400 телешка кайма по желание

 

Нека започнем от направата на соса Маринара, даваме ви тази рецепта, защото ни е една от любимите.

 

Докато се прави соса, сложете пастата да се свари, но не я дръжте на котлона до пълното й сваряване. Отцедете я и запазете малко от водата.

 

Ако решите да използвате кайма, то я запържете с 1 глава лук, малко сол и пипер на вкус.

 

Настържете щедро количество пармезан. Овалайте в част от него пастата. 

 

Сложете кръгла тава да "стъпи” на някакъв ръб, за да има наклон.

 

Започнете да редите макароните легнали (ще стане ясно в клипа). Когато напълните тавата, залейте с водата, соса маринара, добавете каймата и "поразбутайте”, за да се "пъхне" соса между макароните.

 

Отгоре сложете останалото сирене пармезан и печете до стопяването му. 

 

Една наистина много интересна идея за паста пай.  

 

Рецепти