Спагети, макарони, лазаня или пица за неделния ден!
от Kulinar.bg | 12 октомври 2014
Най-новите ни предложения

През седмицата все се ограничаваме да готвим и похапваме силна домашна храна, защото "сме дебели", "много работим" и "нямаме време". Е да, но ето, че събота и неделя са пред нас.

 

По този повод решихме да ви дадем няколко идеи за съвсем домашно приготвени ястия, които те карат да си оближеш пръстите, след като си ги хапнал.

 

Най-апетитни, вкусни, ароматни и засищащи тялото и ума ни ястия сметнахме, че са тези с паста. Независимо каква - спагети, пенне или лазаня. Добавихме за цвят и най-любимото ни тестено ястие - пицата. Ние ви предизвикваме - изберете си едно :)

 

Спагети ал аматричана

 

Съвсем типична италианска рецепта, в която се съчетават вкусовете на бекон и лук, пармезан и моцарела, както и домати и босилек. Всички тези прекрасни за непцето ни усещания могат да ни сполетят само, ако си похапнем от страхотното изкушение. То става готово само за половин час, а насладата в устата остава много след това.

 

Макарони с пиле в гръцки стил

 

Свикнали сте да похапвате макарони само в сладък вариант или пък със сирене? Време е да разчупите познатите вкусове и да добавите нов такъв. Изберете пенне ригате - от всички видове паста, те са най-подходящи. Сварете ги и ги полейте със сос от домати, сирене фета, пармезан и вкусно пиле. Овкусете с малко риган и лимон и получавате желания вкус.

 

Лазаня ал Форно

 

Лазанята е едно от най-вкусните тестени ястия. Смесицата между доматен сос и бешамел е наистина уникална. Това предложение също съчетава два вида сос - с домати и млечен. А подправките са божествени - риган, мащерка и розмарин. За подсилване на ястието, а и за мъжката част от семейството, веднага казваме, че има месо - и то кайма. Опитайте и изобщо няма да съжалявате!

 

Традиционна пица (Чикаго)

 

Преди време ви разказахме повече за традиционната чикагска пица с дебела кора и богата плънка. Ако сте избрали пица в неделния ден, това е точният вариант. Опитайте този нов стил, който не е никак лош. С него ще усетите насладата от пластовете сирене и домати, покриващи вкусното тесто.

 

Изберете едно от тези ястия, за да изненадате семейството си в неделния ден. Всички те са страхотни!

Рецепти