Апетитни пръчици от моцарела (рецепта)
от Kulinar.bg | 16 май 2014
Идеално мезе за всяка вечер

Светът на сирената е изключитено разнообразен. Рецептите с участие на сирене – също. То е идеално върху пица, в гювеч, в запеканки, дори в десерти!

 

Ако обичате да експериментирате и да готвите не само с българско саламурено сирене, настоящата рецепта с участието на моцарела със сигурност ще ви допадне.

 

Още повече, идеална е за събиране с приятели, тъй като не отнема много време за приготвяне, а е впечатляваща и вкусна.

 

Необходими продукти:

 

12 топки моцарела

 

1 яйце

 

2 с.л. брашно

 

5 с.л. галета

 

2 с.л. пармезан

 

зехтин

 

Начин на приготвяне:

 

Нарежете моцарелата на половинки, след това ги замразете напълно във фризера.

 

Разбийте яйцето. В отделна купа смесете пармезана с галетата.

 

Извадете моцарелата от хладилника. Първо оваляйте в брашното, след това в яйцето, накрая в сместа с галетата и пармезана.

 

След като сте приключили с всичките половинки, подредете ги върху лист хартия за готвене, покрит с алуминиево фолио с малко зехтин.

 

Запечете на 200 С за 4 минути, докато станат хрупкави. Наблюдавайте ги, за да не се разтопят напълно.


Поднесете върху канапе от зелена салата или пък с купичка сос по избор. Чудесно мезе към бира или пък охладено бяло вино.

 

А ако тази рецепта ви е допаднала, имаме подобно предложение с участието на авокадо: пържени пръчици от авокадо.

Рецепти