Gluten-free. Дали?
от Kulinar.bg | 28 март 2013
Много често дори продуктите "без глутен" съдържат протеина

Ако по една или друга причина се стремите да не консумирате глутен, изключването на хляба, тестените изделия и пастата няма да е достатъчно.

 

Изобилието от продукти на пазара понякога разсейва и човек невинаги обръща внимание на незначителния чипс, който е похапнал следобед.

 

В тази връзка, предлагаме ви един списък с продукти, които е напълно вероятно да съдържат глутен.

 

Просто четете опаковките и ще се уверите сами.

 

Бульонените кубчета

 

Заместителите на мляко

 

Оризовите миксове

 

Картофеният чипс и пържените картофки

 

Подправените тортила чипсове

 

Твърдите бонбони

 

Желираните бонбони

 

Колбасите

 

Готовите сосове

 

Готовите супи

 

Готовите печени ядки

 

Някои лекарства

 

Списъкът не е пълен. Просто ви напомня, че глутенът става все по-неоткриваем.

 

Хората, страдащи от цьолиакия, трябва да са изключително внимателни.

Рецепти