9 причини никога повече да не посягате към преработените храни
от Милена Димитрова | 17 април 2013
Нали знаете, че те всъщност въобще не са това, за което се представят?

Всеки ден се сблъскваме с все по-нова и обогатена информация за това, колко вредни са преработените храни, продукти на процъфтяващата хранително-вкусова индустрия.

 

Понякога обаче нещата са толкова прости, че няма никаква нужда от научни обосновки, за да повярваме в нещо.

 

Все пак, по-добре е да знаеш защо продукт Х не е полезен за теб – така ще можеш да убедиш свой приятел да не посяга повече към лъскавата опаковка с "картофен" чипс (който не съдържа картофи), бисквити или замразени пилешки хапки.

 

Той, от своя страна, ще помогне на някой друг, и така полезната инициатива "Предай нататък" ще спаси света!

 

Макар да звучи твърде идеалистично, оптимистично или дори утопично, по-добре е да помогнеш на един единствен човек, отколкото да се отнасяш с безразличие към случващото се около теб.

 

Заел се с реализирането на тази идея, Kulinar.bg се стреми всеки ден да ви бъде максимално полезен и минимално досаден.


Ето защо, кратко, точно и ясно ви даваме 9 причини, които трябва да ви откажат от измамните преработени храни веднъж завинаги.

 

1. Заредени са с пестициди.

 

2. Предизвикват зависимост.

 

3. Бавно, но сигурно, разрушават органите и костната система.

 

4. Излизат ви по-скъпо, отколкото здравословния начин на хранене.

 

5. Нарушават баланса на храносмилателната система.

 

6. Влияят негативно върху мозъка.

 

7. Синоним са на ГМО.

 

8. Предизвикват хронични възпаления.

 

9. Преработените храни всъщност въобще не са храна.

Рецепти