4 любими рецепти за мекици
от Kulinar.bg | 16 август 2014
За вкусно съботно утро

Като кажем "закуска" и някакси в съзнанието ни изниква нещо тестено.

 

Отдаваме го на генетична предразположеност или национални устои... но това няма кой знае какво значение в крайна сметка.

 

Важното е, че само след малко ще ви покажем 4 от най-вкусните рецепти за мекици, които сме опитвали.

 

Събота сутрин е и нямаме търпение да си хапнем нещо вкусно за закуска. След това може да направим една дълга разходка в парка, за да компенсираме малката тестена глезотийка, която си позволихме.

 

Започваме с Мекици "Светли". Те се приготвят само за 50 минути (което си е основен плюс, когато ни чакат няколко гладни гърла). Оставяме на вас да решите с какво ще ги хапвате.

 

Следва една унгарска рецепта Лонгош. Те отнемат малко повече време за приготвяне, но определено стават много вкусни. Сервират се с кашкавал, но ако харесвате характерното за унгарската кухня смесване на сладко и солено, ние ви предлагаме да предложите и сладко, каквото имате в наличност.

 

Мекици с тахан халва. Това е една по-различна рецепта, която също заслужава внимание. Ако харесвате халва, то определено ще оцените варианта на Първолета Дикова.

 

Ще завършим с една рецепта, която е подходяща за тези, които не искат да ядат тестени изделия, но все пак леко им се хапва пърженко. Е, изберете нашите картофени мекици и не му мислете повече.

 

След като сме готови със закуската, остава само да ви пожелаем вкусно хапване и хубав уикенд.

 

Рецепти