Перфектната домашна пица (рецепта и снимки)
от Kulinar.bg | 09 май 2014
Няма да съжалявате, ако се доверите на тази рецепта

Където и по света да отиде човек, със сигурност ще открие, че любовта към домашно приготвената пица навсякъде е еднакво голяма.

 

Тъй като е пролет и навсякъде е зелено, решихме да споделим с вас една много красива и хрупкава пица, с участието на спанак и домати.

 

Разбира се, вкусна домашна пица без домашно приготвено тесто просто не може. Веднага ви предлагаме рецепта за пълнозърнесто тесто за пица, за да разнообразите класическото тесто.

 

След като сте приготвили тестото по указанията горе, можете да преминете към плънката. Както отбелязахме и в рецептата за тестото, преди плънката, нанесете зехтин с помощта на четка. В истинската пица зехтинът присъства задължително.

 

Предварително попарете спанака (ако използвате свеж). Нарежете доматите на колелца. Рендосайте кашкавала. Пицата става много вкусна със свеж риган или друга прясна зелена подправка по ваш избор, а в момента на пазара избор има много.

 

Върху слоя зехтин разнесете доматено пюре, доматите и кашкавала. Запечете няколко минути, извадете, сложете спанака и подправките и отново запечете. Можете да добавите още малко зехтин по желание.

 

Можете да прибавите малко чесън и сол, за по-наситен вкус. С плънката за пица всеки път може да се експериментира, но едва ли има нужда да ви го казваме това :).

 

Крайният резултат би трябвало да изглежда по този начин:

 

 

Източник: http://www.aliciashomemaking.com/

Рецепти