Извайте тялото си с тези подправки!
от Kulinar.bg | 10 октомври 2014
Ароматни и вкусни, те ни карат да отслабваме

Знаете ли кое е най-доброто нещо, което можем да направим с приготвените от нас ястия, ако искаме да отслабнем? Да не ползваме абсолютно никаква сол, но да поръсим с богат микс от любимите си ароматни подправки.


Освен че се добавя фантастичен вкус на гозбата, подправките ни помагат и да отслабнем, разказват колегите от Jenite.bg. Вижте кои са причините това да се случва и открийте вашия предпочитан вкус.


Чили


Лютивият червен пипер съдържа в преголеми количества веществото капсаицин, което от своя страна е същински властелин на добрия метаболизъм. 


Джинджифил


Със сигурност неведнъж сте чували за ползите на джинджифила. Оказва се, че ароматният корен притежава свойството да потиска апетита. Чаят от джинджифил пък умело събужда заспалия метаболизъм.

 
Канела

Ароматната подправка е изключително богата на полифеноли, които цялостно укрепват метаболитните процеси в организма. Експерти съветват да консумирате поне по ½ ч.л. канела дневно. Изборът към какво да я добавите, оставяме на вас.

Куркума

Традиционната индийска ароматна подправка е и сред най-добрите приятели на стройната фигура. Веднъж приета, тя се насочва директно към черния дроб и му помага да складира по-малко мазнини.


Синапени семена

Оказва се, че основната съставка на горчицата чувствително повишава способността на тялото да гори калории.
 

Кориандър


Един от най-ароматните представители на семейство подправкови има изключително благотворно влияние върху храносмилателната система, а в допълнение е и естествен диуретик, който ви помага по-бързо да изхвърлите натрупаните в тялото токсини.

 

За да видите останалите подправки, посетете женското кътче, пълно с всякакви любопитни факти.

Рецепти