АлкохоМИКСИРАЙ лятото с любимите коктейли
от Мартина Николова | 21 юни 2013
Подправете лятото с малко фантазия и един коктейл...

Какво ви се иска да направите след дълъг ден на плажа, когато все още пясъкът е по краката ви, а слънцето красиво се оттегля за заслужена почивка?

 

Ами един студен летен коктейл би довършил примамливата картинка, която нарисувахме току-що.

 

Следва класация с любимите коктейли на лятото, които горещо ви препоръчваме.

 

Студена, прясно приготвена, лимонада звучи като най-подходящата рецепта, с която да започнем нашата "разхладителна" класация.

 

Ако желаете, можете да добавите към тази рецепта и 120 милилитра водка с цитрусов аромат.

 

"Маргарита" е лесна и бърза напитка, също толкова женствена колкото името си и носеща свежест и цитрусов аромат.

 

 12345

 Снимка:Thinkstock/Guliver

 

"Мохито" придоби огромна популярност в последните години, заради двата, прекрасно коресподиращи си вкуса на прясна мента и сок от лайм.

 

"Ледена Пина колада". Само няколко минути и един блендер ви делят от получаването на ледената тропическа свежест от коктейла.

 

"Юмрукът на плантатора" е плодово питие, с два вида ром, подходящо за един хубав съботен следобед, който може да ви се стори подходящ за алкохолен удър.

 

"Усещане за Барбадос" е изключително подходящ за парти край басейна. Сокът от лайм и пресните плодове са прекрасно допълнение към сладкия вкус на сока от ананас и ром, които ще доведат барбадоския бриз близо до вас.

 

10754 Снимка:Thinkstock/Guliver


"Върховна изненада" е супер релаксиращо питие, което показва защо текилата е една от основните стоки за износ в Мексико, любима на хората по цял свят.

 

"Невероятният оазис" е разхладителен коктейл с текила, която със сигурност ще извика в съзнанието ви асоциация за приказно място, в някое отдалечено и спокойно кътче на земята.

 

Коктейл "Ураган" започва да става популярен още през 1940 година в Ню Орлианс. Нарича се така, заради формата на чашата – подобна на "фунията" на урагана. Направен на базата на ром, коктейлът върви ръка за ръка с лятото.

 

Как по-подходящо да посрещнем първия ден от астрономическото лято, освен да пийнем един коктейл и накрая на работния ден да отпрашим към най-близкото място, къдете да релаксираме пълноценно.

 

Когато ви стене горещо, имате парти с приятели в градината, или просто ви се пийва нещо разхладително, опитайте една от нашите рецепти.

Рецепти