Мексико
от Kulinar.bg | 24 октомври 2012
Традиционни за Мексико са питките от царевично брашно с подправки

Мексиканска кухня по своята същност представлява смес от ацтекски и испански кулинарни традиции.
 

Основните продукти в кухнята на Мексико са: царевица, боб, чушки, домати, свинско и пилешко месо и др.

Основната зърнена култура в мексиканската кухня е царевицата, която се консумира както прясна, на кочан и като компонент на много салати и ястия, така и смляна на брашно за приготовлението на много тестени изделия.
 

Традиционни за Мексико са питките от царевично брашно с подправки - тортиляс, лютите чушки и салцата.
 

Тортилята се използва за приготвяне на различни, завити с пълнеж ястия: енчилада, бурито, чимичанги и др. Те се поднасят към салати, най-характерна от които е Гуакамоле.

От подправките най-често се употребяват чили на прах, риган, кимион, канела и какао.

Рецепти