Яхния със свинско
Яхния със свинско
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
70 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Нарежете месото на парчета. Поръсете със сол и пипер. Размесете с ръце, за да се овкуси. Сложете в тенджера с олио и запържете. Извадете и намалете котлона.  

2

Сложете лука и чесъна в същата мазнина да се запържи за няколко минути. На финала сложете сайдера (или ябълков сок). Добавете горчицата. Разбъркайте. След това върнете месото обратно.  

3

Налейте сметаната и разбъркайте. Налейте бульона. Оставете да клокне и сложете подправките. Можете да сложите още малко сол на вкус.  

4

Намалете, покрийте и оставете за 30 минути.

5

Сега сложете и нарязаните целина и моркови. Добавете черен пипер и малко чили пудра, ако желаете. Разбъркайте. Покрийте отново и оставете на ниска температура за 1 час да къкри.   

6

10 минути преди да махнете яхнията от котлона, сложете граха и досгответе.

7

Месото трябва да е меко на финала на готвенето, проверявайте с вилица.  

8

Сервирайте с повече сос и гарнитура от пресни ябълки.

Подобни рецепти
Любопитно