Ябълков щрудел "Дияна"
Ябълков щрудел "Дияна"
Източник: Дияна
Тип ястие: тестени
Кулинар: Дияна
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Ябълките се рендосват на едро ренде и се изтисква сока от тях, почти напълно. Слагат се в купа и към тях се прибавят захарта, канелата и ванилията. Разбърква се хубаво.

2

Една кора се поръсва с малко олио и се покрива с друга, като пак се поръсва с малко олио. Слага се от плънката в единия край на кората, по цялата дължина, може да се намаже и цялата кора. Аз го правя така, тъй като стават хрупкави, ако се намаже цялата кора стават меки, въпрос на вкус.

3

Прегъва от двете страни на кората, за да не изтече сокът от ябълките и да залепне, и се навива на руло. Така, докато свършат корите. Слагат се в намазнена тава или се поставя хартия за печене. Намазват се с разтопеното масло/маргарин хубаво.

4

Пече се в предварително загрята фурна на 180/200 C докато се зачервят корите. Необходими са 30-40 минути, в зависимост от печката. Като се извадят от фурната, се поръсват веднага обилно с пудра захар, докато са още горещи. Да ви е сладко!

Подобни рецепти
Любопитно