Ябълков мус с джинджифил
Ябълков мус с джинджифил
Източник: Thinkstock/ Guliver
Тип ястие: десерт
Националност: немска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Обелете и махнете семенната част на ябълките. Нарежете ги на 8 парчета и ги варете в бялото вино, докато омекнат, после ги смачкайте на пюре.

2

Накиснете желатина в 3 с.л. студена вода, оставете го 10 минути да набъбне, след това го загрейте, като бъркате непрекъснато, докато се разтвори напълно. Добавете го към ябълковото пюре.

3

Разбийте жълтъците със захарта и добавете към тях настърганата кора на лимона, а после ябълковото пюре и сложете сместа за 45 минути в хладилника.

4

Накълцайте на ситно джинджифила, като запазите малко за украса.

5

Разбийте сметаната много добре и я добавете заедно с джинджифила към ябълковото пюре.

6

Разсипете крема в стъклени купички. По желание може да украсите с нарязана десертна ябълка, праскова или друг плод, както и да поръсите с малко джинджифил.

7

Рецептата е от книгата "Кулинарна енциклопедия" на ИК Хермес.

Подобни рецепти
Любопитно