Шпецле (немска прясна паста)
Шпецле (немска прясна паста)
Източник: Wikimedia Commons
време
60 мин.
порции
продукти
4 бр. яйца
1 ч.л. сол
50 гр. масло
Начин на приготвяне
лесна
1

Пресейте брашното в голяма купа и направете  кладенче в средата. Разбийте яйцата със солта и 100 мл вода, сипете сместа малко по малко в брашното, като бъркате с лъжица, докато се получи еднородна смес.

2

Сипете в тенджера вода да заври. Вземете цедка с големи дупки, сложете тестото в нея и като я държите над врящата вода, прекарайте тестото през дупките, като натискате с дървена лъжица.

3

Друг вариант е да разточите тестото на дъска за рязане и с нож да нарежете на малки лентички, които да пускате във врящата вода.

4

Като пада във водата, шпецлето първо потъва на дъното на тенджерата, но после изплува на повърхността.

5

Когато това стане, поварете още няколко минути, след това извадете шпецлето с решетъчна лъжица, сложете го в гевгир и го залейте обилно със студена вода.

6

Оставете го да се отцеди. Разтопете маслото в тенджера, добавете в него шпецлето и го сгорещете за 3-4 минути, като внимателно разбърквате, така че да поеме маслото.

Подобни рецепти
Любопитно