Шоколадова торта с еклери
Шоколадова торта с еклери
Източник: Добринка Христова Петкова
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Сварете шоколадовия пудинг с 1 литър прясно мляко и 4 с.л. захар. Разтопете на водна баня шоколада и го прибавете към пудинга. 

2

Разбъркайте добре. Охладете и добавете маслото. Сварете и ваниловия пудинг с 500 мл мляко и 2 с.л. захар. Охладете и с него напълнете еклерите.

3

Сложете единия блат върху поднос (може да го сиропирате с малко прясно мляко). Изсипете 1/2 от шоколадовия крем. Отгоре наредете еклерите. 

4

Залейте с другата половина от крема и покрийте с другия блат. Залейте тортата с шоколадовата глазура и оставете да стегне в хладилника.

5

След това я извадете и украсете с розички сметана, шоколадови пурички, кокосови стърготини или по ваш вкус.

Подобни рецепти
Любопитно