Шоколадов пудинг с чиа
Шоколадов пудинг с чиа
Източник: www.vegan-magic.blogspot.com
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Изсипете бадемовото мляко в купа и накиснете чиата в него. Покрийте с домакинско фолио и оставете няколко часа, докато семената набъбнат.

2

Ако нямате бадемово мляко, може да го замените с краве прясно мляко. В случай, че не искате да използвате животински продукти, накиснете чиата във вода.

3

Разрежете добре узрелите фурми и ги почистете от костилките. С вилица ги размачкайте на пюре.

4

Добавете какаото и 1 с.л от сместа на мляко и чиа, разбъркайте добре. Прибавете останалото количество чиа, сложете пакетче ванилия и отново разбъркайте.

5

Можете да прибавите и 1 щипка лют червен пипер, за да подчертаете шоколадовия вкус.

6

Сложете домакинско фолио и оставете да престои в хладилник между 30 минути и 1 час. При сервиране, поръсете със зърна от нар или малини.

7

Пудингът от чиа е вкусна и здравословна закуска.

Подобни рецепти
Любопитно