Чили кон карне (Chilli Con Carne)
Чили кон карне (Chilli Con Carne)
Източник: Сия Рибагина
Тип ястие: основно
Националност: мексиканска кухня
Кулинар: Сия Рибагина
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Приготвят се зеленчуците, като се нарязват лука и чушките на ситно, а чесъна се настъргва на ситно ренде.

2

Месото се нарязва на кубчета с дебелина 2-3см.

3

В дълбок тиган се загрява зехтина и в него се запържва лука, до прозрачност, след което се добавя чесъна и се пържи се закратко.

4

Следва месото и чушките, запържват се за още 10 мин и се добавят доматите, доматеното пюре и подправките ,като от магданоза се слага половината.

5

Оставя се на тих огън да се задушава 15 мин, накрая се добавя телешкия бульон и се захлупва с капак за 3ч на слаб котлон, като периодично се разбърква.

6

Половин час преди готовност, се добавят консервите изцеден бял и червен боб и царевицата.

7

Ястието е готово, когато месото е омекнало и е станало гъсто, почти без сос.

8

Отгоре се добавя останалия магданоз и се поднася топло с лъжица заквасена сметана.

Подобни рецепти
Любопитно