Чийзкейк с компот от кайсии
Чийзкейк с компот от кайсии
Източник: Люба Грънчарова
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Бисквитите и маслото се разбиват в блендера. Изсипват се в тортена форма, като се разпределят и притискат леко, за да се получи равномерна кора.

2

Сметаната, маскарпонето и захарта се разбъркват добре до хомогенна смес. Така полученият крем се изсипва върху масленото тесто.

* Опитайте крема, преди да го сложите върху тестото. Ако желаете, увеличете количеството на захарта.

3

Компотът от кайсии се пасира и леко се загрява на котлона. Желатинът се разтваря в студена вода, сипва се в топлия сок и се бърка, докато се разтвори.

4

Сваля се от котлона и се слага за 5-10 минути във фризера. Леко стегнатият желатин се изсипва върху крема. Покрива се с фолио и се оставя за няколко часа в хладилник, докато стегне.

Подобни рецепти
Любопитно