Четирицветна дъга
Четирицветна дъга
Източник: Petya Keranova
Тип ястие: десерт
Кулинар: Petya Keranova
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Мекото масло разбъркайте заедно със захарта до пухкав крем. Пресейте брашното със солта и бакпулвера.

2

Смесете маслената с брашнета смес и разбъркайте. Добавете млякото, белтъците и ванилията. Разбъркайте отново до хомогенност.

3

Разделете тестото на 4 равни части и добавяте боите (цветове, които прецените). Тавата застелете с хартия за печене. Поставете в загрятата фурна и оставете да се пече 15-20 минути.

4

Повърхността на блата не трябва да почернява, а да остане същия цвят. Готовият блат се обръща върху метална скара, покрита с хартия за печене и тавата се подготвя за следващия блат.

5

Процедурата се повтаря за всички останали цветове. Готовите блатове се оставят да се охладят напълно преди да се сглоби тортата. Намазвате между блатовете със сметаната, която сте приготвили разбивайки 800 гр заквасена сметана с 1.5 ч.ч. пудра захар (правила съм я и с кристална - пак става).

6

Сглобената торта намазвате добре със сметановия крем и заглаждате със шпатула, топейки я в гореща вода.

Подобни рецепти
Любопитно