Хлебчета с прясна мая
Хлебчета с прясна мая
Източник: Мартина Николова/Kulinar.bg
време
> 90 мин.
порции
продукти
1 пак. жива мая
2 с.л. захар
1 ч.ч. вода
1 ч.л. сол
1 к.ч. олио
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Сложете маята заедно с малко топла вода и захарта да шупне.

2

След това започнете да добавяте брашното (като си оставите за омесване) малко по малко, сложете и солта. Налейте вода, колкото да се получи тесто и започнете да месите. Сложете в купа, покрийте с фолио и оставете да набъбне.

3

Извадете от купата и омесете още един път.

4

Разточете на правоъгълник и навийте на руло. Разрежете като въртите ножа един път надясно, един път наляво. Посоката на ножа е  - /  \

5

Сложете две парчета в средата на намазана с олио тава, в кръг наредете и останалите парчета.

6

Печете в предварително загрята фурна на 200-220 С. Не препичайте, защото кората може да стане по-твърда.

Подобни рецепти
Любопитно