Френска лучена супа III
Френска лучена супа III
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: супа
Националност: френска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Изчистете и нарежете лука на тънки филийки и ги запържете леко в масло на умерен огън

2

Разбъркайте със ситно нарязания праз лук, с начукания чесън, кубчетата бульони 1 литър вода

3

Добавете мащерка, сол и черен пипер на вкус

4

Оставете супата да поври на умерен огън за около 20-25 минути

5

Към края на варенето сипете и бялото вино

6

Сложете супата във фурната в подходящ съд, покрийте я отгоре с леко запържените кубчета хляб

7

Добавете върху кубчетата настъргания кашкавал (ементал в оригиналната рецепта)

8

Оставете супата да се запече за около 10 минути на 280 градуса, докато отгоре леко се зачерви. Сервира се топла в керамични или порцеланови купички.

Подобни рецепти
Любопитно