Фетучини с репей и грах
Фетучини с репей и грах
Източник: Thinkstock / Guliver
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

В тефлонов тиган се загрява половината мазнина до умерена температура, добавя се чесънът, нарязан на ситно, и се запържва за 30-тина секунди. Добавя се ситно нарязаният лук и се пържи до омекването му.

2

Добавя се останалият зехтин и нарязаните на тънки ленти корени на репея и се пържи, докато репеят стане кафеникав на цвят. (За да се запази свежестта след беленето и рязането му, корените се накисват във вода с малко лимон или оцет).

3

Добавят се сол и 200 мл вода. След завирането й, ястието се оставя са къкри десетина минути.

4

Добавят се грахът, ситно нарязаният магданоз, настърганата лимонова кора и лимоновият сок. Тиганът се похлупва и се оставя на слаб огън, докато грахът стане готов.

5

Нишестето се разбива с малко вода, сипва се заедно с червения пипер и се разбърква до сгъстяването на сместа.

6

Сместа се изсипва в широка купа, добавят се сварените фетучини и се разбърква. Може да се поръси с кашкавал или пармезан. Поднася се топло.

Подобни рецепти
Любопитно