Туршия "Пепи"
Туршия "Пепи"
Източник: леля Пепа
Тип ястие: зимнина/туршии
Националност: българска кухня
Сезон: зима
Кулинар: леля Пепа
време
60 мин.
порции
продукти
1 л. вода
1/2 ч.ч. сол
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. мед
Начин на приготвяне
лесна
1

Зеленчуците (зеле, моркови и карфиол) се измиват, нарязват на ситно и се подреждат в буркан или в малък бидон.

2

Продуктите за маринатата (вода, оцет, сол, захар, олио и мед) се смесват и се слагат на котлона. Сместа трябва да заври.

3

Когато сместа е завряла и всички продукти са станали на хомогенна смес, се маха от котлона. Докато е гореща маринатата, се заливат зеленчуците.

4

След 3-4 часа можете да опитате тази сладка туршийка за домашна ракийка. Да ви е сладко!

Подобни рецепти
Любопитно