Треска с бира
Треска с бира
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте, подсушете и напръскайте с лимонов сок рибата. Оставете да поеме за 15 минути. После я посолете.

2

Измийте и почистете праза, морковите, целината и корена магданоз. Нарежете ги.

3

Сгорещете 50 г масло и запържете зеленчуците и магданоза.

4

Сипете бирата (можете да използвате светла и тъмна 50:50) към зеленчуците, разбъркайте добре и добавете натрошения бульон, лютия пипер и черния пипер, настърганата лимонена кора. Захлупете съда и оставете за 10 минути на ври на тих огън. Сложете рибата в соса и я оставете да ври за 15 минути на тих огън.

5

Извадете рибата и я наредете на затоплено блюдо за сервиране. Запържете брашното до златисто със 100 г масло и сипете тази запръжка при зеленчуците, поварете 2-3 минути и доовкусете.

6

Сервирайте рибата, залята със соса, с ориз или варени картофи.

Подобни рецепти
Любопитно