Торта с вишни
Торта с вишни
Източник: Anelia Papazova
Тип ястие: десерт
Кулинар: Anelia Papazova
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

За блата: Разбиват се яйцата със 10 с.л. захар до сгъстяване. Прибавя се брашното - 10 с.л. - една по една, при внимателно разбъркване, и ванилиите. Пече се в електрическата тенджера върху намаслена хартия за печене. След като добре изстине, се разрязва през средата. 

2

За сиропа: Приготвя се запарен сироп от 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. захар.

3

Сиропира се първия блат, намазва се с крем от разбита и заквасена сметана, поръсва се обилно с орехи и се нареждат половината от разрязаните и изчистени от костилките вишни.

4

Слага се втория блат, сиропира се, намазва се с остатъка от крема и се гарнира с останалите вишни и орехи.

Подобни рецепти
Любопитно