Торта Парфе с бял шоколад
Торта Парфе с бял шоколад
Източник: Ива Младенова
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Ягодите се измиват и почистват. 100 г бял шоколад се разтапят на водна баня. В него се потапят ягодите (една по една) и се оставят, докато шоколадът стегне.

2

Бисквитите се смилат в кухненски робот заедно с маслото. Сместа се изсипва във форма за торта с отлепящо се дъно и собре се разпределя по дъното.

3

* Под кокос имаме предвид кубчета сушен кокос.

4

Захарта, сметана и киселото мляко се разбиват на крем. Към тях се добавят кубчетата сушен кокос и се разбърква. 

* Количеството захар може да се увеличи, ако предпочитате по-сладки десерти.

5

Желатинът се разтваря според указанията на опаковката и се изсипва в крема. Сместа се разбърква и се излива върху бисквитения блат в тортената форма.

6

Оставя се да стегне няколко часа. След това се залива с 200 г разтопен шоколад, отгоре се подреждат ягодите и се оставя за 4-6 часа да стегне напълно.

Подобни рецепти
Любопитно