Гулаш с гъби и моркови
Гулаш с гъби и моркови
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Националност: унгарска кухня
Кулинар: lubagrancharova
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Измийте, подсушете и нарежете месото на хапки. Запържете ги в 2 с.л. олио. Посолете и добавете дафиновия лист. Налейте виното, оставете да се изпари. Добавете 1 ч.ч. вода и оставете месото на умерен огън, докато се свари.

2

Отделно запържете ситно нарязания лук с останалото олио. Сипете нарязаните моркови и гъби. Прибавете брашното, червения пипер, разбъркайте. Разредете доматеното пюре с малко вода и добавете към зеленчуците. 

3

Сипете зеленчуците към месото и разбъркайте, ако е необходимо долейте малко вода. Оставете ястието да поври още 10 мин.

Подобни рецепти
Любопитно