Телешки език със сладко-кисел сос
Телешки език със сладко-кисел сос
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Националност: израелска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Нарежете част от лука на колелца. Сварете го с езика и дафиновия лист. След като се свари, извадете езика и го оставете да изстине.

2

Накълцайте ситно останалия лук. Задушете го с мазнината в по-малък съд, докато омекне.

3

Разтворете кубчето бульон във вода. Към задушения лук добавете нишестето и ½ л. от бульона. Бъркайте непрекъснато, за да не стане на бучки.

4

Добавете меда, стафидите, солта, пипера и лимона (нарязан на кръгчета) към нишестето. Оставете соса да ври на тих огън няколко минути. Когато се сгъсти, го махнете от котлона.

5

Обелете езика, нарежете го на филии и залейте с готовия сос.

6

Добър апетит!

Подобни рецепти
Любопитно