Тас кебап с ориз пилаф (Светла)
Тас кебап с ориз пилаф (Светла)
Източник: Светла
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Сезон: лято-есен
Кулинар: Светла
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

В тенджера слагаме олио и месото, нарязано на дребни парчета. Пържим го до зачервяване и слагаме червения пипер и виното.

2

След като заври, слагаме подправките. Къкри на слаб огън, до сваряване на месото.

3

Приготвяме си ориза, измит го слагаме в тенджерката с 2 супени лъжици олио, малко вегета за вкус и 3 части вода.

4

Ври на слаб огън, докато поеме цялата вода. Сервираме с топка ориз.

5

Да ви е сладко.

Подобни рецепти
Любопитно