Сьомга със сладко-пикантен сос
Сьомга със сладко-пикантен сос
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Загрейте фурната на 190 С.

2

Смесете червения пипер, лука, чесъна на прах, солта, ригана, мащерката, черния и лютия пипер и кафявата захар в малка купа.

3

Нарежете филето от сьомга на 4 порции и го намазнете със зехтин, а след това с ароматната смес от всички страни. Подредете парчетата в тава.

4

Запечете за 15-20 минути, или докато прецените, че е готово.

5

Нарежете на едро грейпфрута. Смесете съставките за салцата (нарязания грейпфрут, малко зелен лук, свеж кориандър, червена и люта чушка) в подходяща купичка. Салцата може да бъде приготвена предварително и да престои в хладилник.

6

Сервирайте рибата заедно със соса.

Подобни рецепти
Любопитно