Сьомга, глазирана с грейпфрут
Сьомга, глазирана с грейпфрут
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
15 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Сложете рибата в тава, застлана с хартия за печене. Поръсете със сол и пипер и сложете във фурната на 180 С. 

2

В малка тенджерка сложете сока от грейпфрут, червения пипер (на люспи), джинджифила и кафявата захар. Оставете да се редуцира.

3

Извадете рибата и с лъжичка полейте рибата с част от глазурата. Върнете отново във фурната за още 1-2 минути. 

4

Сервирайте с любимата си гарнитура, като непосредствено преди сервиране залеете с още малко глазура и поръсите с пресен лук. 

Подобни рецепти
Любопитно