Супа от сьомга с овесени ядки
Супа от сьомга с овесени ядки
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: супа
Кулинар: шеф Готвач
време
50 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Тъй като сьомгата е мазна риба, олиото за супата трябва да се използва пестеливо.

2

Обрезките се сваряват за 5 минути във вряща солена вода, изваждат се с решетъчна лъжица и се отделя месото. Бульонът се прецежда.

3

В мазнината се задушават лукът, дафиновият лист и морковът, долива се горещият бульон.

4

10-15 минути преди края на варенето се изсипват овесените ядки и рибата. С помощта на овесените ядки супата придобива приятна гъстота, без да се усеща вкусът им.

5

5 минути преди да се изключи котлонът, се добавя настърганият на ренде домат.

6

Рецептата е включена в "Златна книга за Православния пост"

Подобни рецепти
Любопитно