Спаначени кошнички с гъби и пилешко
Спаначени кошнички с гъби и пилешко
Източник: Thinkstock/ Guliver
време
40 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

За кошничките: Сухите съставки – брашното, бакпулвера и захарта пресейте в купа. Към тях добавете разстопеното масло. Добавете и жълтъка, ванилията и 1 с.л. вода.

2

Омесете меко и еластично тесто. Оформете на топка, увивйте с найлоново фолио и поставете в хладилник за около 20-30 минути. 

3

Подгответе 4 форми за тарталети (или обикновени алуминиеви форми). От тестото откъснете малки парчета, които разточете на кръгове (или на квадратчета за падащ ефект), малко по-големи от формите.

4

Тестото се притиска с пръсти плътно по стените и дъното на формичките. Дъното на всяка оформена по този начин кошничка се надупчва леко с вилица.

5

Пекат се в предварително загрята на 170-180 С фурна до придобиване на лек златист цвят. Оставят се да изстинат за около 10 минути. 

6

За плънката: В загрят тиган сложете малко масло или зехтин и задушете гъбите и пилешкото месо до златисто. Подправете сместа с малко черен пипер, мащерка и сол на вкус.

7

Почистените листа спанак подредете по вътрешните стени на кошничките (по 3-4 листа спанак на кошничка). Напълнете кошниците с плънката. Поръсете с пармезан и добавете малко боровинки за цвят.

Подобни рецепти
Любопитно