Солени еклери
Солени еклери
Източник: lubagrancharova
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Сложете 1 чаена чаша вода, ½ чаена чаша олио и щипка сол да заври.

2

Изсипете 1 чаша брашно и бъркайте, докато се получи топка.

3

Оставете малко да се охлади тестото, добавете яйцата едно по едно.

4

Изсипете тестото в тава, покрита с хартия за печене по ваше желание.

5

Печете в предварително загрята фурна на 180 С, без да отваряте фурната в първите 10-15 минути.

6

След това намалете фурната на 160 С и печете още 20 минути.

7

Нарежете авокадото на кубчета и веднага залейте с оцет, за да не се окисли.

8

Почистете краставицата и домата от семките и ги нарежете на малки кубчета, добавете ситно нарязания лук, чушка и магданоз. Овкусете по желание

9

Разбъркайте и напълнете еклерите малко преди да сервирате.

10

Еклерите може да приготвите предварително и да използвате, когато ще са ви необходими. Опечени можете да ги съхраните 3-4 дни.

Подобни рецепти
Любопитно