Постни пълнени чушки
Постни пълнени чушки
Източник: Thinkstock / Guliver
Националност: българска кухня
Сезон: лято-есен
Кулинар: шеф Готвач
време
40 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете лука наситно и го запържете в 100 милилитра олио до получаване на златист цвят

2

Добавете ориза и ситно настърганите моркови

3

Запържете, докато оризът станепрозрачен

4

Прибавете 3 чаени лъжички вегета и 1 чаена чаша вода

5

Варете, докато оризът поеме водата

6

Добавете копър, нарязан наситно и стафидите

7

С тази смес напълнете чушките

8

Наредете ги в тава и залейте с 2 чаени чаши вода

9

Печете в загрята фурна на 200 градуса, докато оризът набъбне.

Подобни рецепти
Любопитно