Солени бисквити с колбас (Егейска кухня)
Източник: Thinkstock / Guliver
Националност: гръцка кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
мин.
порции
продукти
2 ч.л. сол
2 гр. анасон
180 гр. масло
1 бр. яйца
1
Омесете тесто от брашното, 120 g от маслото, прясното мляко, солта и анасона
2
Направете го на топка
3
Ако искате да разнообразите менюто, разделете тестото на две
4
От едната половина разточете кора с дебелина около 1,5 сантиметра
5
С чашка изрежете кръгчета и ги наредете в намаслена тава
6
Намажете ги отгоре с разбито яйце, наръсете със сусам и печете в силна фурна 12 минути
7
Разрежете бисквитите хоризонтално на две и сложете между тях парче колбас или сирене (кашкавал)
8
От другата топка тесто бихте могли да направите рулади с наденица, като я разточите по същия начин
9
Нарежете я на квадратчета и сложете върху всяко парченце наденица
10
Намажете я с горчица инавийте на руло
11
Сложете по парченце масло върху руладите и печете в силна фурна около 12 минути.
Подобни рецепти
Любопитно