Макарони с шунка на фурна
Макарони с шунка на фурна
Източник: morguefile.com
Тип ястие: паста, спагети
Кулинар: шеф Готвач
време
45 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Сварете макароните в 1/2 литър подсолена вряща вода, изплакнете ги със студена вода и ги оставете да се отцедят.

2

Нарежете шунката на кубчета и настържете кашкавала. Намажете с масло огнеупорен съд или тава и наредете на пластове макароните, шунката и кашкавала, като завършите с макарони.

3

Разбийте яйцата с млякото и подправете със сол, пипер и индийско орехче. Залейте макароните със сместа и наръсете с галетата.

4

Сложете тук-там бучици масло и печете 30-35 минути при температура 225-220 С.

5

Рецептата е част от вкусните предложения на Кулинарна енциклопедия.

Подобни рецепти
Любопитно