Солен тиквен пай
Солен тиквен пай
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Срежете тиквата на две и я сложете двете половинки в тава върху хартия за печене, леко овкусени със сол и пипер, с кората нагоре. Тиквата се пече около 25 минути на 200 С.

2

През това време в тиган се запържват лука и каймата за около 5 минути. След това намалете огъня и добавете доматената салца, спанака, чушките (наситнени), ябълковото пюре и подправките. Гответе няколко минути и свалете от котлона. 

3

Когато тиквата е изпечена и изстинала, с вилижа отделете вътрешността й. Сложете в купа и смесете с каймата, прибавете и 3 разбити яйца. 

4

Прехвърлете в подходяща тава и печете около 1 час. 

Подобни рецепти
Любопитно