Пастет от леща с миди
Пастет от леща с миди
Източник: Thinkstock / Guliver
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
40 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Измийте лещата и я залейте в тенджера с 3/4 литра студена вода

2

Прибавете нарязаните на дребно лук и чесън, чубрица на вкус и магданоза

3

Посолете със сол и наръсете счерен пипер

4

Оставете я да ври на тих огън

5

Изчистете мидите от черупките и ги измийте добре

6

Сложете ги в отделна тенджера да врят на силен огън, като ги разбърквате често

7

Пасирайте готовата леща

8

Изсипете пюрето в тенджерата и прибавете бульона отмидите и сметаната

9

Разбъркайте сместа и изсипете в нея мидите

10

Разсипете готовия пастет в чинии и го украсете с почистени черупки отстрани.

Подобни рецепти
Любопитно